مقالات

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی

از آنجاییکه ارتودنسی یک درمان بلند مدت می باشد انجام این درمان نیاز به ملاحظات خاصی دارد. شما می بایست بر برخی نکات به خوبی واقف بوده و آن ها را اجرا کنید.متخصص ارتودنسی در گرگان باید پیش از شروع درمان، وضعیت لثه‌ها و دندان‌های بیمار را از لحاظ سلامت عمومی ارزیابی نماید تا اطمینان حاصل کند که ارتودنسی دندان یا استفاده از وسایل ارتودنسی اثر سوء  و منفی بر وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار نداشته باشد. چنانچه بیمار دچار پوسیدگی دندانی یا بیماری لثه می باشد حتما قبل از شروع درمان ارتودنسی، این مشکلات باید برطرف شوند.بعد از شروع درمان ارتودنسی، بیمار باید نکات مراقبتی و بهداشتی را رعایت نماید و همکاری لازم را با متخصص ارتودنسی در گرگان خود داشته باشد.

متخصص ارتودنسی در گرگان

دکتر فاطمه عبداللهی

متخصص ارتودنسی در گرگان

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
تسلط به تکنیک های روز دنیا
خدمات: ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی دیمون، ارتودنسی همراه با جراحی فک و ناهنجاری های دهان و دندان

  • آدرس: بلوار نهارخوران -بین عدالت 74 و 76 -ساختمان پارک رویال – طبقه اول
  • تلفن تماس منشی : 09901429006
  • وبسایت: www.drabdolahi.com
  • ایمیل: dr.f.abdollahi@gmail.com
  • اینستاگرام : dr.f.abdollahi

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی شامل نکاتی می شود که لازم است همه ما بدانیم از این رو لازم دانستیم این مقاله را به این موضوع اختصاص دهیم . مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی به شرح زیر می باشد :

1-رعایت نظم در مراجعات به متخصص ارتودنسی

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی
یکی از نکات مهم در هنگام درمان ارتودنسی این است که فرد به شکل کاملاً منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کند. این مراجعات صرفاً جهت کنترل دستگاه ها نیست بلکه در هر جلسه بنا به ضرورت، دستگاه ها تنظیم و فعال می‌‌شوند تا درمان ارتودنسی به بهترین شکل انجام شود.

2-رعایت بهداشت دهان و دندان

دستگاه های ارتودنسی ثابت از لحاظ تجمع مواد غذایی و میکروبی و ایجاد پوسیدگی بسیار مستعد می‌‌باشند و همچنین تمیز کردن آنها کمی سخت می‌‌باشد. متخصص ارتودنسی کاملاً در مورد چگونگی تمیز کردن دستگاههای ثابت ارتودنسی برای شما توضیح خواهد داد ولی اینجا به نکاتی اشاره می‌ نماییم.

همیشه هنگام تمیز کردن دندانها از یک سمت آغاز کنید و تک تک دندانها را باید پاک نمایید تا به سمت دیگر ختم شود. اگر این نظم رعایت شود پاک کردن تمامی دندانها انجام می‌شود. همواره به یاد داشته باشید که تمیز کردن دندانهای عقبی نیز به خوبی دندان های جلویی به درستی صورت گیرد.پس از تمیز کردن و یا در حین آن دندانهای خود را در آینه مشاهده نمایید که آیا تمامی قسمتها تمیز شده اند و آیا مواد غذایی در بین دستگاهها باقی مانده اند یا خیر. دقت کنید که حد فاصل براکت و لثه را کامل از مواد غذایی پاک کنید.

تمیز کردن دندانهای دارای دستگاه ارتودنسی ثابت مشکل تر از تمیز کردن دندانهای بدون دستگاه می‌باشد. ولی با رعایت بهداشت مناسب می‌توان از ایجاد مشکلات دندانی مانند پوسیدگی و مشکلات لثه جلوگیری نمود.

 

3-استفاده از نخ دندان و دهانشویه

با توجه به وجود دستگاههای ارتودنسی در دهان،  استفاده از نخ دندان مشکلتر می‌باشد. ارتودنتیست به شما آموزش می دهد که چگونه با نخ دندان مخصوص (سوپرفلاس)، بین دندانها را تمیز کنید. نخ دندان مخصوص، عبور دادن نخ از زیر سیم های ارتودنسی را تسهیل می نماید.

استفاده از دهان شویه ها به همراه مسواک و نخ دندان، باعث تقویت اثر مسواک و نخ دندان و کاهش میکروب ها در محیط دهان می گردد. مطالعات نشان داده است که دهان شویه قادر است تعداد میکروبها در اطراف دستگاههای ارتودنسی را کاهش دهد و سبب کاهش پوسیدگی و بیماری لثه در بیماران ارتودنسی شود.

چگونگی مراقبت از دستگاه ارتودنسی و (مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی)

با انجام درمان ارتودنسی، وضعیت زندگی شما تغییر چندانی نخواهد کرد ولی باید مسایلی را رعایت کرد تا در نهایت دندانهای ردیف و سالم داشته باشید.

غذاهای سخت مانند آجیل، بلال، ذرت بو داده، ته دیگ خوراکی های چسبناک مانند آدامس، گز و تافی می توانند موجب آسیب به دستگاههای ارتودنسی شوند لذا باید از مصرف این مواد در طی درمان ارتودنسی خودداری کنید. برای خوردن بعضی از غذاهای سفت مانند سیب یا هویج می توان آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرد.  وجود مواد غذایی شیرین در مجاورت براکت‌ها و سیم‌ها و تمیز نکردن آنها می‌‌تواند شانس ایجاد پوسیدگی دندانها را افزایش دهد.

در هنگام ورزشهایی که احتمال ضربه به ناحیه صورت و دندان ها وجود دارد باید از محافظ های مخصوص دندان استفاده شود.

اگر دستگاه متحرک ارتودنسی دارید در ساعاتی که از آن استفاده نمی کنید حتماً آنرا در جعبه مخصوص خود قرار دهید. هیچ گاه دستگاه متحرک خود را داخل دستمال کاغذی قرار ندهید چون ممکن است آسیب ببیند.

1- التهاب و دردهای روتین ( مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی )

مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی

زمانی که در جلسه اول  براکتها در روی دندانهای شما قرار می گیرند توسط متخصص ارتودنسی با یک احساس درد خفیف و التهاب در روی بافتهای نرم مواجه خواهید شد و حتی گاهی اوقات فشاری روی دندانها تا چند روزی مشاهده می شود که البته این یک امر موقت می باشد که با شستشو دادن دهان و دندانها با محلول آب نمک این موضوع رفع خواهد شد.

درصورت درد می توانید از مسکن استامینوفن ویا بروفن استفاده کنید. ولی یک سری مسکن ها هستند که حرکت دندانی را می کنند مانند آسپرین. بروفنهای ( تایلی نول ، آدویل و ناپروکسن سدیم ) که استفاده از آنها در طول درمان ارتودنسی پیشنهاد نمی شوند. زبانها و گونه ها ممکن هستند تا چند روزی ملتهب شوند بوسیله سیمها و براکتها که البته آنها موقت هستند و تا زمانی که زبان و گونه ها بتوانند جایگاه خود را در دهان پیدا کنند و خود را با وسایل ارتودنسی سازگار کنند که می توانید از واکس ارتودنسی در این زمینه استفاده کنند.

2- دستگاه های شل ( مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی )

اگر براکتها و باندها در دهان شما شل است و همچنان در جای خودشان هستند مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی این است که شما می توانید با گذاشتن واکس برروی آنها بصورت موقت تا جلسه بعدی مطب از آنها نگهداری کنید و یا اگر این وسایل شل ازجای خود به طور کامل جدا شده است آنها را در دستمال کاغذی و یک پاکت قرار دهید و در جلسه بعدی به مطب همراه خود بیاورید

3- سیمهای ارتودنسی شل ( مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی )

اگر سیم ارتودنسی از جای خود در آمده یکی از مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی این است که شما می توانید از یک موچین جهت جا انداختن سیم در محل خود استفاده کنید و یا می توانید با نخ دندان بصورت موقت آن را به براکت ببندید و با یک ناخن گیر می توانید انتهای سیم را جدا کنید و یا به آخرین دندان آن را کج کنید و یا اگر سیم شما را ناراحت می کند با واکس ارتودنسی آن موضوع را حل کنید. و در نهایت نکات ریزی از مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی وجود دارد که در زیل بیان کردیم

دیگر نکات ( مراقبت های لازم حین درمان ارتودنسی )

ممکن است شما تعجب کنید که می توانید تا زمانی که به مطب ما دسترسی داشته باشید ، مشکلات خود را بصورت موقت حل کنید. اگر یک قطعه شل شده ، که شما نمی توانید آن را بردارید ، آن را درکیسه پلاستیکی و یا پاکت قرار دهید و در قرار ملاقات بعدی با خود به مطب بیاورید. اگر براکتها باعث سایش و التهاب بافت داخل دهان شوند ، می توانید مقداری موم نرم بر روی آن قرار دهید .

اگر سیم ارتودنسی از جای خود درآمده می توانید آن را با یک موچین به سمت درست هدایت کرده و انتهای آن را در لوله کوچکی که در کنار دندان عقب است وارد کنید.

بسیار مهم است که پس از کاهش ناراحتی خود در اسرع وقت با مطب تماس بگیرید تا زمانی را برای حل مشکل برنامه ریزی کنیم . اگر سیم ارتودنسی و یا وسایل صدمه دیده  برای مدت طولانی به همان شکل بماند ممکن است منجر به اختلال در روند درمان شود.

دکتر فاطمه عبداللهی

متخصص ارتودنسی در گرگان

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
تسلط به تکنیک های روز دنیا
خدمات: ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی دیمون، ارتودنسی همراه با جراحی فک و ناهنجاری های دهان و دندان

  • آدرس: بلوار نهارخوران -بین عدالت 74 و 76 -ساختمان پارک رویال – طبقه اول
  • تلفن تماس منشی : 09901429006
  • وبسایت: www.drabdolahi.com
  • ایمیل: dr.f.abdollahi@gmail.com
  • اینستاگرام : dr.f.abdollahi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.