مقالات

درمان ارتودنسی

افراد با ناهنجاری های گونان در هر سنی که باشند اگر نیاز به ارتودنسی داشته باشند ، باید برای درمان ارتودنسی اقدام کنند . دندان‌های کج ، به هم فشرده‌ شده و بیرون ‌زده می ‌توانند ظاهر و عملکرد دندان ‌های شما را تحت تأثیر قرار دهند . ارتودنسی نه‌ تنها ظاهر دندان‌ های شما را بهتر می ‌کند ، بلکه برای سلامت عمومی آن‌ ها نیز مفید است . اگر از ظاهر یا عملکرد دندان‌ های خود راضی نیستید ، می‌ توانید از سیم‌ کشی دندان یا ارتودنسی استفاده کنید . البته تشخیص نوع ارتودنسی و یا اینکه در کل برای درمان به ارتودنسی نیاز دارید یا درمان های دیگر بر عهده متخصص ارتودنسی شماست . در ادامه همراه ما باشید تا شما را با مراحل درمان ارتودنسی ، انواع ارتودنسی و مواردی از این قبیل آشنا کنیم .

 

درمان ارتودنسی

متخصص ارتودنسی در گرگان

دکتر فاطمه عبداللهی

متخصص ارتودنسی در گرگان

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
تسلط به تکنیک های روز دنیا
خدمات: ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی دیمون، ارتودنسی همراه با جراحی فک و ناهنجاری های دهان و دندان

  • آدرس : بلوار نهارخوران – مابین عدالت 74 و 76 -ساختمان پارک رویال – طبقه اول
  • تلفن : 09901429006
  • وبسایت : www.drabdolahi.com
  • ایمیل : dr.f.abdollahi@gmail.com
  • اینستاگرام : dr.f.abdollahi

درمان ارتودنسی

بسته به شدت ناهنجاری‌ های دندانی شما بعنوان مثال درمان جلو بودن فک بالا ، دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی ممکن است یک یا چند مورد از روش ‌های درمان ارتودنسی زیر را برای رفع ناهنجاری‌ های دندانی توصیه کند :

  • براکت
  • هدگیر
  • دستگاه‌های ارتودنسی متحرک
  • نگه‌دارنده‌ی ارتودنسی یا ریتینر
  • جراحی دهان

که در ادامه هر کدام را به اختصار برایتان توضیح می دهیم .

براکت

رایج ‌ترین روش درمان ارتودنسی مورد استفاده‌ی دندانپزشکان و متخصصین ارتودنسی ، استفاده از براکت و سپس سیم کشی دندان هاست . برای این کار ارتودنتیست براکت های فلزی یا پلاستیکی را بر روی هر یک از دندان های شما چسبانده و آن ها را به هم سیم کشی می کند . این سیم ها توسط گیره های پلاستیکی یا فلزی در جای خود ثابت می شوند .

درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی

هدگیر

در این روش از وسیله‌ ای استفاده می ‌شود که در دور سر و گردن قرار می ‌گیرد . این وسیله مسیر حرکت دندان و فک را در افراد در حال رشد اصلاح می‌ کند . انواع مختلفی از هد گیرها وجود دارند و ممکن است در هر دوره‌ای از روند درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار گیرند . دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی به شما خواهد گفت که چگونه هدگیر خود را کار گذاشته و روزانه چه مدت‌ زمانی باید از آن استفاده کنید . در اکثر موارد ، هد گیر در طول عصر و شب مورد استفاده قرار می‌ گیرد .

درمان ارتودنسی

نگه‌دارنده‌ی ارتودنسی یا ریتینر

زمانی‌ که براکت ‌ها از روی دندان ‌های شما برداشته شدند ، از یک نگه‌ دارنده برای حفظ حالت دندان ‌های شما استفاده می ‌شود . ریتینرها انواع ثابت و یا متحرک دارند . استفاده از آن ‌ها ممکن است به‌ صورت شبانه ‌روزی و یا چند ساعت در روز در طول درمان ارتودنسی شما باشد .

ریتینر

طول درمان ارتودنسی

طول درمان بسته به نوع و شدت ناهنجاری دندانی ، فکی ، سن مراجعه بیمار ، همکاری بیمار ، شرایط بیولوژیک ، درآوردن یا در نیاوردن دندان ها و غیره متفاوت می باشد اما به طور میانگین طول درمان ارتودنسی در حدود 2 سال می باشد و ممکن است در بعضی موارد درمان تا چند سال به طول بیانجامد و به طور متوسط بیماران هر 4 تا 6 هفته یکبار معاینه می شوند .

مراحل اولیه در درمان ارتودنسی

  1. بطور معمول متخصص ارتودنسی شما اولین جلسه را به معاینه و بررسی مشکلات دندان ‌هایتان اختصاص می دهد و همان اول درمان ارتودنسی را برای شما شروع نمی کند . در همان جلسه اول ویزیت ، متخصص ارتودنسی به شما درباره نحوه تشخیص و بررسی دندان ها و فک توضیحاتی ارائه میدهد .
  2. بعد از آن ، جهت مشاهده دقیق تر و تشخیص بهتر ، با اشعه ایکس از دندان های شما عکس گرفته می شود . رادیوگرافی از تک تک دندان ها، سبب می شود تا بتوان هر گونه مشکلی که متوجه دندان هایتان است را قبل از شروع درمان ارتودنسی و نصب براکت های ارتودنسی بر طرف کرد .
  3. با این ارزیابی ها و بررسی های دقیق متخصص ارتودنسی اکنون می تواند نظر قطعی خود درباره نوع و شدت مشکل شما و برنامه درمانی پیش رو را به اطلاعتان برساند .
  4. متخصص ارتودنسی پیش از آنکه بخواهد اصلاح مشکل دندان های شما را شروع کند ، باید از سلامت ساختار های دهان و دندان شما مطمئن شود . او باید ابتدا از سلامت لثه های شما اطمینان حاصل کند . و اگر مورد مشکوکی در لثه های شما پیدا کرد ، برای تشخیص و درمان بیماری های لثه ، شما را به یک پریودنتیست معرفی خواهد کرد .
  5. او در مرحله بعدی به سراغ پر کردن پوسیدگی ها و جرم گیری دندان ها می رود . زیرا اگر دندان ها سالم نباشند درمان ارتودنسی شما هیچ معنایی ندارد و در طول مدت درمان چه بسا دندان ها به شدت آسیب ببینند و حتی نحوه مسواک زدن و شستشوی دهان و دندان به مشکل بر بخورد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.